събота, 23 юни 2012 г.

JULY MORNING 2012 ПО МОРЕТО

Както всяко лято  на 30 юни срещу 1 юли хиляди посрещат Джулай морнинг на морския бряг. Ето  къде и с кого  може да се включите към купона, посрещайки изгрева:

И тази година се очаква Джулай Морнинг фестивал да събере хиляди в първото юлско утро в Камен бряг, за да посрещнат изгрева. Фестът ще започне в 4.30 часа с изпълнения на варненците от група РЕВ, които бяха подгряваща банда на Rhino Bucket в Каварна на 6 май, и групата на Кирил Божков - Команда 5. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на Uriah Heep ще изпее култовата песен July Morning в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.
 Отново светещи балони ще очертават стръмнините край Камен бряг по време на фестивала. Надуваемите маркери, както и 1,5-километрова лента, ще бъдат поставени, за да бъдат избегнати инциденти.
 Най-интересното посрещане на Джулай морнинг винаги е ставало в Бургас. Така ще е и тази година. Със съдействието на Община Бургас се подготвя атрактивна програма в две части. Първата част е дневна - през светлата част на 30-ти юни /събота/ в алеята между Гъбката и Казиното /Морската градина/ ще бъде подредена "Уличка на изкуствата". Там ще има ръчно изработени бижута, парад на ретро автомобили, фотоизложба и безплатна прожекция на филма "HAIR" (КОСА). Атмосферата ще е като през 70-те години на миналия век, когато рокендролът беше млад.
Втората част е концертна и започва в 19.00 часа на Централен плаж. Там върху "Сцена под звездите" ще звучи рок и блус музика, изпълнена от бургаски и гостуващи групи.

* Ето кой ще чуем на Джулая:
 THE POMORIANS
ДЖАНГО ЗЕ
ВАСКО КРЪПКАТА И ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД
СИЛУЕТ
СТОКХОЛМ
D'FAMILY
МАГИСТРИ
Специални гости : VLADDI и ЕВА Т.
ROCK UP
BLACK FIRE
NO STATION STATION
BLACK ROMANCE
CHAINED ROSE

Когато настроението достигне връхната си точка, ще бъде организирано масово пускане на летящи фенери. След приключването на концерта ще има DJ, който ще се погрижи купонът да не спира до изгрева на слънцето.

Созопол фест July Morning 2012  ще се състои на плажа на къмпинг Градина.
В първата нощ на Sozopol Fest публиката ще види ритмичния соул фънки хаус на Tri O Five и на George Quest и DJ Ilko. Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за DJ Spinna – диджей, продуцент и ремиксатор, легенда сред световните имена на хип хоп, хаус и соул сцената. Правил е ремикси на Джордж Майкъл, Мери Джей Блайдж и Майкъл Джексън.
Във фестивала ще участват още фънк бандите – Osaka Monaurail, диджей Aaron Dae. От българска страна ще се включат и ще закрият сцената групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou и още няколко имена. На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж и ню джаз.

И ето една изненанада - Джулай в ....Пловдив?!?!

Пловдив посреща изгрева на 1 юли с Кен Хенсли. Вокалът на "Юрая хийп" ще изпълни хита си "Джулай морнинг" на сцената на Античен театър в Града под тепетата. За първи път Джулая ще се състои далеч от морския бряг, а Кен Хенсли ще зарадва любителите на свободния дух в Пловдив, а не от плажа. В шоуто, което ще продължи повече от три часа, участват и старият авер на Хенсли, Георги Мархолев с групата си "Сънрайз", Любо Киров и All Access Project. А смехът ще бъде от Георги Мамалев, Мария Сапунджиева и Антон Радичев. Концертът е организиран от West End Academia и община  Пловдив, за културна столица на Европа 2019.

Няма коментари:

Публикуване на коментар