петък, 31 май 2013 г.

КОМЕТИТЕ ОТНОВО "ИЗЛИТАТ" ОТ БУРГАС

 И през това лято гражданите и гостите на града ще могат да се възползват от атрактивния и приятен морски превоз на кометите, чиято дейност бе възстановена едва преди 2 години.   

От 1–ви юни бързите корабчета започват редовните си курсове между Бургас, Несебър и Созопол. Кометите ще извършват  всекидневно по 4 курса. Редовната цена на билетите ще бъде 12 лева в едната посока, а за децата – 10 лева. Те ще се продават на входа на пристанището. Местата  ще бъдат по 120, а разстоянията от Бургас до Созопол и Несебър  ще се взимат за по 30 минути. За големи туристически групи ще бъдат предвидени и съответни намаления в цената на билетите.
 В Созопол атрактивните корабчета ще акостират до Стария град - на рибарското пристанище. 
В Бургас първоначално те ще тръгват от 7-мо корабно място на пристанището. Билетите ще се ползват и като пропуск за влизане в пристанището.
След обособяването на изграждащата се в момента Морска гара Бургас кометите ще тръгват оттам. Това обаче ще стане след края на активния летен сезон. В случай, че прогнозите за бързо изграждане на гарата се осъществят в срок, новият кей за кометите може да бъде открит още в края на август, уточняват от градската управа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар