понеделник, 22 август 2011 г.

ФСБ Симфони в Бургас

FSB SYMPHONY

Летен театър Бургас
Петък, 09 Септември 2011 20:30 ч.

Билети
Интернет: www.ticketplus.bg

1 септември 2011 в Античен театър Пловдив - с Пловдивската филхармония, Хор на ансамбъл “Тракия” и шестима гайдари.
9 септември 2011 в Летен театър Бургас - с Бургаската филхармония и Хор на ансамбъл “Странджа”.

Пловдив: Билетна каса до Община Пловдив, пл. Ст. Стамболов 1, Магазин "Мюзик Център", ул. Рилски Метох 1, Рекламен офис на ВГБ бул. Христо Ботев 92 В;

Бургас: Касата на Драматичен Таетър "Адриана Будевска", Рекламен офис на ВГБ пл. Царица Йоанна 11-13;

София: Дюкян Меломан, ул. 6-ти септември 7а, Рекламен офис на ВГБ бул. Цариградско шосе 47;
Билети за организиран транспорт София-Пловдив-София - www.ticketplus.bg

Вериги магазини в страната: Техномаркет, Пъблик, Пикадили, Ориндж, Фотосинтезис

В Бургас "ФСБ Симфони" ще бъде представена в Летния театър на 9 септември, с участието на Бургаската филхармония и Хора на ансамбъл "Странджа", по покана на Община Бургас.

Музиката, както и завидното изпълнителско майсторство на групата остава в съзнанието на хилядите нейни почитатели като евъргрийн на българския рок. Песните на ФСБ завладяват и днес младите почитатели на прогресив рока у нас. Те не изчерпват своята актуалност и отправят послание към новите поколения. Доказателство за това е възторжената публика на националното им турне в края на 2010 г. и успехът на новия албум “FSB”, който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него - социален интерес, който няма аналог в нашата страна. Възрастовата амплитуда на почитателите /по графиката на сървъра на сайта/ е от 12 до 75 години, като 65 % от тях са между 25 и 45-годишна възраст.

Новата концертна програма на ФСБ със Симфоничен оркестър включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни, които ще прозвучат по нов, уникален начин. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, които се опират на традициите в българското музикално изкуство и търсят нови пътища за популяризиране на българската музика чрез взаимодействието между класическите изразни средства и популярния жанр. В България са правени частични опити с подобен оркестров състав, но цялостен продукт не е издаван или представян пред публика на живо.

От 10 август започват репетициите на ФСБ в София. Те ще се проведат със симулиран симфоничен оркестър, с помощта на който групата ще репетира аранжиментите си в реални условия.

След издаването на албума "ФСБ." с петнайсет нови композиции, зимното концертно турне и първото DVD в историята на групата "ФСБ на живо - Филм концерт", музикантите ще се срещнат с българската публика през септември

Към триото Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се присъединят познатите ни гост-музиканти Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Стефан Цеков - барабани и Борислав Бояджиев - перкусия, участвали в разширения състав на ФСБ през 2007 и 2010.

За оркестрациите и създаването на симфоничните оркестрови партитури ФСБ са се доверили основно на Румен Бояджиев-син и на Константин Цеков. Диригент ще бъде маестро Григор Паликаров.

"Това е програма за Симфоничен оркестър и рок група, а не за Рок група и симфоничен оркестър! Нашето голямо желание да реализираме такъв проект е свързано с магията на класиката, със звучността, която се постига със 100 души на сцената. Всички тези музиканти предават неповторима емоция на публиката от съвместното музициране!", споделят музикантите.

Бургас: Касата на Драматичен Таетър "Адриана Будевска"

1 коментар:

  1. За съжаление, концертът на ФСБ в Бургас на 09.09. отпада. Засега никъде не успях да прочета или чуя за по-подробно обяснение на причините. Музикантите твърдят, че са срещнали “обективни пречки”. Не знам какви може да са тези пречки. На повечето места чета предположения, че не са били продадени достатъчно билети, понеже са малко скъпички /между 20 и 40 лв./. Ама все пак има още 2 седмици до концерта. Аз самата смятах да ходя, но понеже си имам разни ангажименти, по-принцип избягвам да купувам толкова рано билети.

    ОтговорИзтриване