събота, 16 юли 2011 г.

Първият в света метъл-балет - в Бургас

Тази година в Бургас ще се реализира първият в света метъл-балет със заглавие „Дежа вю“, който обединява класически и модерен балет на фона на метъл- и рок-хитове на Nightwish, Marilyn Manson, Rammstein, Queen, Whitesnake и др.

Либретото е създадено специално за този спектакъл и е обвързано с идеите и естетиката на музикалния метъл и рок. Сценографията е изградена изцяло върху многопластова и емоционално въздействаща мултимедия....

Хореограф е известната в жанра на модерния балет Анна Пампулова, носителка на множество национални и международни награди, а солисти - танцьори от Национален балет-София и хип-хоп-изпълнители.

Балетът ще се съпровожда от оркестъра на „Levon Manukyan Collegium Musicum”, който ще изпълнява музикалните хитове в специално създадени оркестрации.

Този балет поставя начало на нова линия в съвременния танц и е първа инициатива в създаването на „Младежко експериментално студио” към „Levon Manukyan Collegium Musicum”, което ще подготвя изпълнители за мюзикъли, шоу-спектакли и различни жанрове на съвременния музикален театър.

Премиерата на метъл-балета „Дежа вю“е на 8 август в Летния театър, а от края на месец септември започва националното му турне.

Билети се продават от 20 юли в книжарница "Хеликон" (площад "Тройката" № 4)

Цени на билетите: 8, 10, 15, 30 и 40 лв.


източник: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=182349601827678


2 коментара:

  1. ЖАНРЪТ "МЕТЪЛ" ИЗВЕСТЕН ЗА СЪВРЕМЕННАТА МУЗИКА Е НЕИЗВЕСТЕН ЗА БАЛЕТА! БРАВО ЗА ИНИЦИАТОРИТЕ ДА СЪЗДАДАТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ АРТИСТИ, МОЖЕЩИ ДА ТАНЦУВАТ "НЕОБИЧАЙНИЯТ НОВОСЪЗДАВАЩ СЕ СТИЛ В ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ", КАКТО ТОВА СЕ Е СЛУЧВАЛО В ПРЕДХОДНИТЕ ВЕЧЕ ТЕЧЕНИЯ НА МЮЗИКЪЛ, РОК, ХИП ХОП И МНОГО ДРУГИ НА ПОЗНАВАТЕЛИТЕ УВЛЕЧЕНИЯ В БАЛЕТА...! НЕ Е РАДОСТНО , ЧЕ ДВИЖЕНИЕТО Е ОТ ВЪН НА ВЪТРЕ А НЕ ОТВЪТРЕ НАВЪН!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина е интересна и оригинална инициатива в балетното и танцово изкуство. Вчера гледах спектакъла и наистина беше много приятно изживяване. Тези млади и талантливи артисти доставиха истинска радост както на мен, така и на цялата бургаска публика.

    ОтговорИзтриване