понеделник, 18 юли 2011 г.

БУРГАС - АФИШ ЮЛИ и АВГУСТ 2011

19 юли

20:30ч. Летен театър

Национален фолклорен ансамбъл

БЪЛГАРЕ

представя своя

МУЗИКАЛНО-ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ

АЛБЕНА

в главната роля: Албена Вескова

билети на касата на Драматичен театър


21 юли (четвъртък), 19:30
Дом на Лукойл-Нефтохим

Драматичен театър Хасково

Любов, щастие, милиони
театрална постановка
от Марсел Беркие-Мариние
Реж.: Валентин Танев

Участват: Чочо Попйорданов, Малин Кръстев, Албена Колева, Валентин Танев

"Това е една пиеса за мечтите. За мечтите, от които никога не бива да се отказваме, защото не се знае в кой момент съдбата ще се окажа благосклонна към нас и ще ни се отдаде шанс да ги реализираме. Едновременно с това трябва да сме подготвени психически и морално, за да понесем Голямото щастие. Ето това вече е изпитание. На това изпитание са подложени героите в пиесата".
Валентин Танев

Дом на Лукойл-Нефтохим
20 юли (сряда), 19:30
Читалище Светлина
16 август (вторник), Лятна сцена, 19:00
Адрес: Поморие, ул. Княз Борис I 110
Телефон: 059 633 593
Парижки лудории
театрална постановка
от Жан-Клод Дано
Реж.: Дидо Мачев
Участват: Стоянка Мутафова, Дидо Мачев, Жанет Йовчева
Жан-Клод Дано е сред авторите с необичайно чувство за хумор. Уж между другото той разказва за една жена, която извършва престъпление, за да отмъсти на мъжа си, който я тормози сексуално. В интригата по прикриването на следите се намесват и други лица. Деградирането на членовете на обществото, разрушаването на неговите морални устои – именно това предизвиква безпокойството на Жан-Клод Дано. Привлекателното в текстовете му е умението да заплита ситуации, която приличат на криминален трилър и в същото време ти разкриват неочаквани ходове към човешката психология.


21.07.2011 Летен театър


концерт на Лили Иванова



ЛЕТНИ МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Дон Карлос

Премиера

Летен театър
23 юли (събота), 21:00

25 юли (понеделник), 21:00

опера от Джузепе Верди

Дир.: Найден Тодоров
Реж.: Нина Найденова

С участието на: Калуди Калудов, Йоана Железчева, Даниела Дякова, Нико Исаков, Ивайло Джуров, Пламен Бейков, Делян Славов, Мария Цветкова, Станислава Иванова, Любомир Тодоров

Операта представя борбата на италианския народ за освобождение, както и ожесточените схватки между светската и църковната власт, които пречат за обединението на Италия. За творбата си композиторът отбелязва: „Тази опера се ражда сред огън и пожари.“



26 юли – Бургас – Летен театър – 21:00
The Electric Tour

Gravity Co.

След множество изяви на престижни фестивали в Европа и у нас през изминалите години, Gravity Co. представят нова продукция и емблематични парчета на мащабни концерти в Пловдив, Варна и Бургас. След завръщането на фронтмена Явор Захариев и преди издаването на четвъртия им студиен албум, бандата ще забие в летните театри на Варна и Бургас и на популярната сцена на открито в стария Пловдив – "Конюшните на Царя“.

The Electric Tour – дати и места:

20 юли – Пловдив – „Конюшните на Царя“ – 20:30
24 юли – Варна – Летен театър - 21:00

Gravity Co. споделиха, че подготвят сценографията и светлинните ефекти за концертите от повече от 3 месеца, така че всеки елемент от шоуто да бъде съобразен с атмосферата на отделните песни.

По време на концертите ще бъде представен нов член на бандата – компютърно генериран виртуален персонаж, който ще изпълнява ролята на басист в някои от парчетата. Виновници за създаването му са талантливите артисти и програмисти от BonArt Studio, в чието портфолио влизат работа върху световно известни заглавия от гейминг индустрията като "Pirates of the Caribbean”, "Tron – Evolution" и други.



Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив
4 август (четвъртък), 21:00
Летен театър
Възгледите на един учител за народното творчество
моноспектакъл на Камен Донев

1 коментар:

  1. Бях вчера на спектакъла на ансамбъл Българе. Наистина беше много приятно изживяване. На рекламата и на афиша не беше изписано напълно какво ще представлява, бях подочула само оттук-оттам. Всъщност не е типично фолклорно представление. В началото започнаха с изпълнения на българските трима тенори на популярни арии от опери и евъргрийни, после имаше фолклорна част на ансамбъла и солистката, но с участието на балетисти-солисти от Софийската опера - беше много приятна изненада, с добра хореография, перфектно съчетана с музиката и изпълнена. Последва надиграване на баш-майстори:) танцори от различните фолклорни области, които показаха завидни умения и хъс. Може би една съвсеем мъничка забележка, че малко се попроточи тази надпревара и леко ни отегчи, но това е съвсем незначително на фона на цялостното удоволствие. А, и все пак да не забравя да отбележа - певицата Албена - направо страшен глас и с тези наши неповторими песни, на няколко пъти ме просълзи.

    ОтговорИзтриване